Search found 5 matches

by vrillusions
Fri Feb 03, 2012 1:28 pm
Forum: Sensors
Topic: Using the temp sensor with JeeNode?
Replies: 13
Views: 16874

Re: Using the temp sensor with JeeNode?

So last night I went ahead and desoldered the header (desoldering headers are such a pain...) and move them to the other 4 and now it works. I just assumed that both sets were the same but I guess not. perhaps it should be mentioned somewhere that it MUST go in the 4 holes that are pictured (second ...
by vrillusions
Sat Jan 14, 2012 9:41 pm
Forum: Sensors
Topic: Using the temp sensor with JeeNode?
Replies: 13
Views: 16874

Re: Using the temp sensor with JeeNode?

(can't seem to edit posts? (edit) I guess you can but only for a certain time) Found another link on that site that has just the temperature sensor code already. Tried that, made sure to change port back to port 1, verified I have the wires hooked up like the picture shows, and still nothing (well, ...
by vrillusions
Sat Jan 14, 2012 5:25 pm
Forum: Sensors
Topic: Using the temp sensor with JeeNode?
Replies: 13
Views: 16874

Re: Using the temp sensor with JeeNode?

OK I finally found out how someone else did it. Took their code, stripped out the thermostat stuff and now it just says "256.00 Deg C 492.79 Deg F" which I found out just means it's not getting any data (gives the same thing if it's disconnected) But it may help with writing a ports version.
by vrillusions
Sat Jan 14, 2012 5:06 pm
Forum: Sensors
Topic: Using the temp sensor with JeeNode?
Replies: 13
Views: 16874

Re: Using the temp sensor with JeeNode?

Should it "just work" off those I2C pins? Tried it since I noticed the 4 pins in the center match the gnd, pwr, data, clock on the sensor and it still just outputs "Temp:" and nothing else.
by vrillusions
Sat Jan 14, 2012 2:38 pm
Forum: Sensors
Topic: Using the temp sensor with JeeNode?
Replies: 13
Views: 16874

Using the temp sensor with JeeNode?

I bought a temp sensor and jeenode to hopefully have a simple temperature sensor setup. There were a couple issues with migrating the LibTemperature library to arduino ide 1.0 but after that got fixed all I get on serial console is "Temp: " with no temperature. I tried plugging it into the jeenode i...