Page 1 of 1

Ethernet shield connection

Posted: Sat Feb 25, 2012 9:57 pm
by Ken
Cannot send data to Ethernet shield

Microsoft Telnet Client command

Open hostname [port]

Does the Ethernet Shield have a hostname? I get error "not connected" if I just type in text.

Thanks for your help,

Ken

Re: Ethernet shield connection

Posted: Sun Feb 26, 2012 12:16 am
by Ken
I can see the receive light flash on the Ethernet shield but no TX light. I get the message "Connecting to xxx... Could not open connection to the host. On port (23): Connect failed"

Ken

Re: Ethernet shield connection

Posted: Sun Feb 26, 2012 1:23 am
by paul
Ken,

Are you using the Arduino Ethernet shield? The red one? Arduino Ethernet library?
Just trying to get the facts straight.

Paul

Re: Ethernet shield connection

Posted: Sun Feb 26, 2012 10:28 am
by Ken
My windows version is Vista, my Ethernet shield is new (and green) and the sketch is Arduino ChatServer and includes
#include <SPI> and #include <Ethernet.h>.

Hope this helps,

Ken

Re: Ethernet shield connection

Posted: Sun Feb 26, 2012 1:52 pm
by paul
So it's the Arduino / Smart projects board? Can you tell me who made the board - because I thought the arduino board was red? I actually don't have a lot of experience with the Arduino Ethernet shield, so you'll probably get a better response on the Arduino forum.

Sorry to not have a better answer.

Paul

Re: Ethernet shield connection

Posted: Mon Feb 27, 2012 9:40 pm
by Ken
Hi Paul,

Thanks for your response. I'm a little above my head with this Arduino Shield but will continue to work with it.

You can find a discription on the second page of your Arduino products.

thanks again

Ken Shuck